Kłopoty z niedoborem witamin w miesiącach zimowych?

0

Szczegółowe badanie genomiczne kału (SGT) może określić zmiany w różnorodności poprzez skuteczne genetyczne określenie ras i odmian, które tworzą rośliny jelitowe, a także może określić nadmierny wzrost określonych bakterii przewodu pokarmowego. Osobisty mikrobiom jest dość niezawodny, jednak modyfikacje z czasem (np. antybiotyki na receptę!).

Badanie genomiczne jelita grubego (PSDIET) można przeprowadzić w celu zidentyfikowania modyfikacji w zakresie, a także wskazania przerostu poszczególnych zarazków jelitowych poprzez dokładne dziedziczenie ras i gatunków, z których składają się rośliny jelitowe!

Na podstawie diagnozy można zalecić poprawę stylu życia, aby odwrócić negatywne zmiany w zdrowej technice. Kłopoty z niedoborem witamin w miesiącach zimowych? Dobrze zbilansowana dieta może być kluczem.

Z pierwszymi promieniami wiosennego słońca czujesz się ponownie pobudzony

Większość z was może odkryła, że w miesiącach zimowych czujesz się bardziej zmęczony, bardziej zniechęcony, a także masz większe szanse na chorobę, ale z pierwszymi promieniami wiosennego słońca czujesz się ponownie pobudzony i naładowany energią. Chłodny, pochmurny klimat z pewnością nie tylko wpływa na nasze samopoczucie, ale dodatkowo opróżnia układ odpornościowy organizmu.

Kłopoty z niedoborem witamin w miesiącach zimowych?

Podczas zimy w naszych organizmach może brakować witamin i ważne jest, aby to nadrobić, aby zachować zdrowie. Niektóre witaminy są faktycznie potrzebne, aby mieć ich znacznie więcej w miesiącach zimowych niż w różnych innych porach roku. Możemy ulec wirusom, które rozwijają się wraz z zimną pogodą, jeśli nasz układ odpornościowy jest faktycznie uszkodzony.

Liczba godzin bez słońca wzrasta w miesiącach zimowych, powodując jeden z najbardziej typowych niedoborów witamin w sezonie: niedobór witaminy D. Na Węgrzech wiele osób boryka się z niedoborem witaminy D, a także ważne jest, aby uzupełnić tę witaminę, co nasz zespół może zrobić zimą, jedząc odpowiednie posiłki. Na przykład normalne spożywanie tłustych ryb, wątroby i woreczków żółtkowych jaj jest w rzeczywistości doskonałym sposobem na uniknięcie niedoboru witaminy D i radzenie sobie z nim.

W rzeczywistości konieczne jest również dostarczanie wystarczającej ilości witaminy C, która na szczęście znajduje się w większości owoców i warzyw. Brokuły, kiwi, papryka i kapusta są bogate w witaminę C, a ich spożycie jest niezbędne dla zbilansowanej diety. Niemniej jednak ta witamina jest wrażliwa na ciepło, dlatego bardzo ważne jest, aby jeść jej dużo na surowo, a nie tylko po ugotowaniu.

Zróżnicowana dieta jest w rzeczywistości niezbędna do uniknięcia innych niedoborów witamin. Mięso, ryby, różne produkty mleczne, rośliny strączkowe, a także nasiona pomagają odnawiać się, a także wchłaniają prawie wszystkie formy witaminy B. Oleje roślinne, migdały, a także migdały są naprawdę bogatym źródłem witaminy E, a marchew i owoce to jedno z najważniejszych zasobów karotenoidu A.

Niedobory witamin mogą łatwo wywołać wiele różnych objawów.

Oprócz zmęczenia mogą rozwinąć się problemy z warstwą skóry i błony śluzowej, a także łatwo mogą wystąpić dolegliwości jelitowe z powodu małej ilości witamin. Oprócz dobrej diety niedobory witamin można uzupełniać poprzez przyjmowanie szerokiej gamy suplementów, jednak należy uważać z dawkowaniem, ponieważ przedawkowanie niektórych witamin może przysporzyć kłopotów. Nasi eksperci zapytali kilka osób o zimowe suplementy witaminowe i sposoby radzenia sobie z niedoborami witamin.

Dokładnie, jak produkować posiłki o wiele zdrowsze! Poniżej znajduje się kilka zaleceń dla każdej osoby, która chce spożywać zdrową dietę, a także cieszyć się wyśmienitymi i szybkimi do przygotowania potrawami.

Dokładnie, jak piec o wiele lepiej?

Gotowanie to tylko jedna z najbardziej powszechnych metod przygotowywania posiłków, a nasz zespół może również łatwo ją zreformować, stosując zdrowe i zrównoważone procedury przygotowywania posiłków. Unikaj używania ulepszonego oleju słonecznikowego podczas smażenia, zamiast tego wybieraj oleje jednonienasycone lub nawet wielonienasycone! Olej rzepakowy to tylko jeden z najskuteczniejszych tłuszczów roślinnych w tym celu.

Wolisz wędzone lub w torbie do gotowania! Techniki te mogą zaoszczędzić sporo ropy. W rzeczywistości nie zaleca się również smażenia warzyw w dużej ilości oleju, a jedynie skropienia lub nawet cienką polewą tuż przed włożeniem ich do piekarnika.

Jednym z absolutnie najbardziej znanych przepisów pobocznych jest właściwie pieczony biały ziemniak. Niemniej jednak podczas smażenia nasiąkają olejem, więc w rzeczywistości są bardzo bogate w tłuszcze, a także tkankę tłuszczową. To wskazywało, że w rzeczywistości nie ma powodu, aby rezygnować z preferowanej nagrody dla większości naszego zespołu, ale zmiana procesu gotowania kosztuje, aby utrzymać nas w zdrowiu.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj