Dieta w chorobach tarczycy – niedoczynność i Hashimoto

Problemy z funkcjonowaniem tarczycy dotykają nawet 20% populacji, a pacjenci bardzo często szukają pomocy dietetyka. Bardzo słusznie, ponieważ choroby tarczycy często mają związek z nadwagą i chorobami metabolicznymi oraz innymi chorobami związanymi z układem pokarmowym. Jednocześnie Internet pełen jest mitów i przekłamań na temat diety w niedoczynności tarczycy. Dodatkowa kwestią jest interakcja leków z żywnością, która odgrywa szczególną rolę w dietoterapii chorób tarczycy. Więcej informacji

Podziel się

Najnowsze aktualności

Rozszerzanie diety niemowląt – szkolenie on-line

Małgorzata Jackowska przygotowała na Warsztat Nauki nowe szkolenie. Tym razem na tapet poszedł temat rozszerzania diety niemowląt. Gosia porusza kilka nieoczywistych kwestii takich jak znaczenie konsystencji posiłków czy rozpoznawanie gotowości…

„Trendy i zagrożenia żywieniowe w dietetyce”

Instytut Dietetyki Wyższej Szkoły Biznesu i Nauk o Zdrowiu zaprasza na bezpłatną II Ogólnopolską Konferencję Prac Młodych Dietetyków i Kół Naukowych: „Trendy i zagrożenia żywieniowe w dietetyce”, która odbędzie się…