Konferencje

14 październik 2014
Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie uprzejmie zaprasza na konferencję, która odbędzie się 5 grudnia 2014 r. w siedzibie Instytutu. Konferencja jest pierwszą z cyklu corocznych spotkań osób pracujących na rzecz ochrony zdrowia i zdrowia publicznego. Jej hasło to: Żywność i żywienie w medycynie prewencyjnej – postępy 2014.
 
PROGRAM
Program obejmuje następujące zagadnienia:
 
  • Identyfikacja nowych czynników ryzyka otyłości
  • Standardy prewencji i leczenia żywieniowego nowotworów złośliwych
  • Zwalczanie czynników ryzyka chorób układu sercowo-naczyniowego
  • Żywienie zindywidualizowane – przyszłość poradnictwa dietetycznego
  • Programy działania Komisji Europejskiej (KE) i Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) dotyczące przeciwdziałania epidemii otyłości i innym przewlekłym chorobom niezakaźnym oraz związane z redukcją wydatków ponoszonych przez państwa na podstawową, specjalistyczną i szpitalną opiekę zdrowotną.
Szczegółowy program konferencji w najbliższym czasie na stronie Instytutu.


MIEJSCE
Instytut Żywności i Żywienia
im. prof. dra med. Aleksandra Szczygła
ul. Powsińska 61/63
02-903 Warszawa
sala nr 7

TERMIN
5 grudnia 2014 roku
od 10.00 do 16.00

ORGANIZATORZY
Instytut Żywności i Żywienia

REJESTRACJA
należy przesyłać drogą elektroniczną formularz zgłoszeniowy(dostępny na stronie)

OPŁATY
Koszt konferencji: 250 zł brutto
(nie obejmuje kosztów dojazdu i zakwaterowania).

Więcej...

źródło:www.izz.waw.pl

Komentarze (0)

Brak komentarzy
powrót




copyright © 2012 Polskie Stowarzyszenie Dietetyków
design by fast4net