Szkolenia, warsztaty

7 sierpień 2014
"Alergia pokarmowa opóźniona (IgG-zależna) powstaje w efekcie zwiększonej przepuszczalności jelita cienkiego, przez co do krwioobiegu przenikają niestrawione cząsteczki pokarmu. Permanentnie zwiększona przepuszczalność jelita prowadzi do rozwoju alergii pokarmowej IgG-zależnej i w konsekwencji przewlekłego stanu zapalnego w organizmie. Opisany mechanizm może stanowić przyczynę lub towarzyszyć występowaniu wielu przewlekłych chorób, w tym nadciśnienia, cukrzycy typu II, migren, problemów z nadwagą i otyłością, ADHD i ASD i innych."


PROGRAM
brak informacji

MIEJSCE
Hotel Campanile
Ul. Jagiełły 7, Wrocław

TERMIN
26 września 2014
od 16.00 do 19.00

ORGANIZATORZY
Instytut Mikroekologii

REJSTRACJA
nadsyłanie zgłoszeń oraz pytań drogą mailową:
monika.frank@instytut-mikroekologii.pl
 
OPŁATY
koszt 50zł
Możliwość wpłaty na konto lub na miejscu, w dniu warsztatów.


źródło: www.food-forum.pl

Komentarze (0)

Brak komentarzy
powrót




copyright © 2012 Polskie Stowarzyszenie Dietetyków
design by fast4net