Szkolenia, warsztaty

25 sierpień 2015
Nutricenter zaprasza na warsztaty I i II stopień Dietocoachingu organizowane w Poznaniu, Warszawie i Krakowie
Cele szkolenia z coachingu dietetycznego:
 
  • wprowadzenie w tematykę coachingu,
  • poznanie przyczyn psychologicznych nieprawidłowych zachowań związanych z jedzeniem,
  • omówienie istoty wywiadu motywującego,
  • poznanie narzędzi komunikacyjnych usprawniających relację dietetyk/lekarz – pacjent,
  • ćwiczenia praktyczne z umiejętności niezbędnych do wzmacniania motywacji u pacjenta.
I Stopień
Bazowe pojęcia, umiejętności i poznanie narzędzi dietocoachingu:
  • charakterystyka procesu dietocoachingu i jego Klientów,
  • rozwój własny dietocoacha (zajęcia warsztatowe)
  • narzędzia i cechy dietocoachingu,
  • etyka pracy dietocoacha
W trakcie kursu słuchacze uczestniczą w zajęciach wykładowo-warsztatowych, studiach przypadku, dokonują analizy materiałów filmowych.
Czas trwania: 8hx60min

II Stopień
 Praktyczne budowanie i rozwijanie kompetencji potrzebnych do pracy dietocoacha. Ćwiczenia praktyczne, warsztaty i video trening wykorzystujące wiedzę z poziomu pierwszego i zasoby własne.

Szkolenie dietocoachingu obejmuje:
  • wywiad jako dialog partnerski z Klientem,.
  • badanie i wzbudzanie motywacji podczas rozmowy i ćwiczeń z Klientem,
  • podnoszenie kompetencji Klienta w zakresie wiedzy o żywieniu i czynnikach wpływających na apetyt,
  • cele i trudności, jakie może spotkać dietocoach,
  • dynamika procesu zmian,
  • od partnerstwa do asystowania – stopniowe kończenie pracy dietocoacha.
  • Zajęcia wykładowo-warsztatowe, materiały wideo, studia przypadków, trening z kamerą
III stopień
Cele – rozszerzenie umiejętności zdobytych podczas szkolenia I i II stopnia, poprzez:praktyczną naukę ćwiczeń wykorzystywanych z pacjentem
 
 
trener Kraków: mgr Katarzyna Seremak Strefa Terapii  i Edukacji Rodzinnej STER
 
trener Warszawa, Poznań: mgr Agata Juruć – dietetyk, psycholog, coach,Pracownik Uniwersytetu Medycznego, szpitala klinicznego i poradni dietetycznej w Poznaniu. 
 
Po ukończeniu szkolenia uczestnicy otrzymają imienny certyfikat ukończenia szkolenia z numerem RIS. 
 
Cena
(w cenę wliczone są: materiały szkoleniowe, serwis kawowy).
  • 400zł za oba stopnie łącznie
  • I st. 300zł/250zł studenci
  • II st. 350zł/300zł uczestnicy
  • III st. 350zł/300zł uczestnicy

Terminy
  • I i II ST. 5-6.09.2015 r.   III ST. 4.10.2015 r. Poznań
  • I i II ST.19-20.09.2015 r.    III ST. 17.10.2015 r. Warszawa
  • I i II ST.19-20.09.2015 r.,    III ST. 18.10.2015 r.  Kraków
 


Komentarze (2)

19 styczeń 2017, 11:09:59
Witam. Czy w tym roku również są przewidziane powyższe warsztaty?
Autor: olamatejko85
28 listopad 2015, 15:53:34
Witam. Czy przewidują Państwo takie warsztaty w późniejszych terminach? Pozdrawiam
Autor: Aga7070
powrót




copyright © 2012 Polskie Stowarzyszenie Dietetyków
design by fast4net