Trends in Dietetics 2015
Wiedza o żywności i żywieniu jest jedną z najintensywniej rozwijających się dziedzin nauki, a wpływ poszczególnych wzorców odżywiania, czy też substancji zawartych w pożywieniu na organizm człowieka jest przedmiotem ogromnej liczby badań. Niejednokrotnie ich wyniki przynoszą sprzeczne wnioski, co znacznie utrudnia opracowanie jednolitego stanowiska dotyczącego szeregu problemów związanych z obszarem nauki o żywności i żywieniu. Dietetykom i żywieniowcom nie są więc obce zagadnienia i teorie, które przez wiele lat nadal pozostają bez jednoznacznego objaśnienia naukowego.
Konferencja Trends in Dietetics ma stać się ogólnopolskim forum do poszukiwania odpowiedzi i stawiania nowych pytań, a przede wszystkim szerokiej wymiany wiedzy i opinii wśród specjalistów zajmujących się dietetyką zarówno w sposób naukowy jak i zawodowy. Konferencja w całości będzie poświęcona najnowszym trendom w dziedzinie dietetyki i nauk o żywności i żywieniu. Program konferencji przewiduje trzy sesje zasadnicze, w których zostaną poruszone zagadnienia dotyczące najświeższych doniesień naukowych i kontrowersji zarówno w obszarze terapii dietetycznej jak i nowych produktów na rynku żywności.
Ważnym elementem każdej edycji konferencji będzie merytoryczna dyskusja po każdym panelu tematycznym do której już dzisiaj serdecznie zapraszamy!




