Szkolenia, warsztaty

26 kwiecień 2016
W świecie żywienia dużo mówi się o personalizowaniu diety i dostosowywaniu jej do indywidualnych potrzeb pacjenta. Testy genetyczne umożliwiają taką personalizację w najwyższym stopniu.
Szczegółowe informacje
I. CEL SZKOLENIA
W świecie żywienia dużo mówi się o personalizowaniu diety i dostosowywaniu jej do indywidualnych potrzeb pacjenta. Testy genetyczne umożliwiają taką personalizację w najwyższym stopniu.
Dowiedz się o nowoczesnej diagnostyce, naucz się nowych umiejętności które sprawnie wykorzystasz w gabinecie. Na naszym szkoleniu zapoznasz się z podstawową wiedzą z zakresu nutrigenetyki. Nabędziesz umiejętności, by wykorzystać tę wiedzę w swoim gabinecie. Nabędziesz umiejętności kompetentnego i zrozumiałego dla pacjenta prezentowania raportów z otrzymanych wyników dotyczących polimorfizmów genetycznych. Dowiesz się jak przebiega procedura współpracy od pobrania próbki do momentu wręczenia wytycznych żywieniowych, opartych na analizie polimorfizmów genetycznych.
 
II. DLA KOGO?
Dietetyków.

III. ZAKRES SZKOLENIA (II PANELE )
Panel I Nutrigenetyka, nutrigenetyka – badania genetyczne w gabinecie dietetyka.
Panel II    Kompetencje interpersonalne w pracy z pacjentem.
PANEL I
- podstawowa wiedza z zakresu genetyki,
- co to jest nutrigenomika i nutrigenetyka,
- zapoznanie się z pakietami testów genetycznych. Co możemy spotkać?
- omówienie sposobów pobierania materiału genetycznego do badania,
- omówienie wytycznych na podstawie badań genetycznych,
- jak wykorzystać Dietę na podstawie genów do poszerzenia swojej oferty w gabinecie dietetyka.
 
 
PANEL II
W zawodach związanych z medycyną, obok wiedzy specjalistycznej, doświadczenia oraz umiejętności praktycznych, stanowiących fundament wykonywania zawodu, coraz bardziej potrzebne są umiejętności psychospołeczne, zwane właśnie kompetencjami miękkimi. Będą one korzystnie wpływać na jakość wykonywanych usług i na unikniecie błędów oraz potencjalnych nieporozumień w relacji miedzy dietetykiem a pacjentem.
Część teoretyczna
- przedstawienie kompetencji miękkich poświęcony zagadnieniom stresu, kontroli negatywnych emocji, budowania pewności siebie, asertywności w kontaktach z pacjentami i współpracownikami.
Część praktyczna:
- jak przeprowadzić pierwszą konsultację, by pomyślnie zachęcić do wykorzystania rozwiązania badań genetycznych w dobraniu diety,
- przedstawienie raportu pacjentowi; jak w komfortowej atmosferze przedstawić raport badań genetycznych.
- Rola motywacji w dietoterapii. Jak wydobywać i wzmacniać motywację w pracy z pacjentem?
 
IV. PROWADZĄCY:
NOEMI LIPNICKA –  Założycielka firmy NSL Genetics zajmującej się szkoleniami i pośrednictwem w usługach medycznych. Absolwentka  Łódzkiego Uniwersytetu Medycznego, mgr biotechnologii medycznej. Doktorantka Nauk o Zdrowiu na Łódzkim Uniwersytecie Medycznym.
Zajmuję się propagowaniem medycyny personalizowanej w środowisku medycznym oraz propagowaniem świadomości zdrowotnej wśród pacjentów.
Odpowiedzialność za zmiany, które związane są z pracą służb medycznych i dietetyków, wiedza i uważność, mobilizują do poszukiwań odpowiednich i kompetentnych narzędzi pracy. Obecnie wprowadza na rynek polski nowoczesną diagnostykę genetyczną, by ułatwić dietetykom kontakt i pracę z pacjentem.

MONIKA MILTON – Absolwentka  Akademi Leona Koźmińskiego na kierunku marketingu i zarządzania, specjalizacji psychologii zachowań konsumenckich. Ukończyła także Studium Zarządzania Działem Handlowym, Studium Zarządzania Wizerunkiem Przedsiębiorstwa oraz podyplomowe studia na kierunku Coaching i Trener Biznesu.
 
 
 
Opłata: 500 PLN dla członków Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków zniżka 25%
(cena obejmuje certyfikat, materiały szkoleniowe, przerwę kawową)
7 maja 2016 r. – Łódź
Czas od 9:00 – 16:00
 
Pytania dotyczące szkolenia należy kierować do:
Noemi Lipnicka, kontakt@nslgenetics.pl, tel.: 536966555

Komentarze (0)

Brak komentarzy
powrót




copyright © 2012 Polskie Stowarzyszenie Dietetyków
design by fast4net