Szkolenia, warsztaty

16 maj 2016
Szkolenie przeznaczone dla wszystkich zainteresowanych tematyką żywienia pływaków. Program kierujemy zarówno do dietetyków współpracujących z klubami pływackimi, trenerów, jak również samych zawodników. Podczas szkolenia dowiesz się wielu praktycznych rzeczy, o których warto pamiętać planując żywienie trenującym zawodnikom.
 
 
PROGRAM SZKOLENIA
 
CZĘŚĆ TEORETYCZNA
☑ fizjologiczne aspekty pływania
☑ określenie wydatku energetycznego pływaka
☑ nawodnienie 
☑ zapotrzebowanie pływaka na białko
☑ zapotrzebowanie i periodyzacja węglowodanów u pływaków
☑ zapotrzebowanie w diecie pływaka na tłuszcze
☑ jakościowa i ilościowa ocena diety pływaków
☑ suplementacja pływaka
☑ doping w pływaniu na przestrzeni dwóch ostatnich olimpiad 
 
CZĘŚĆ PRAKTYCZNA
☑ zasady komponowania porannych posiłków przed treningiem
☑ posiłki do szkoły
☑ schematy żywienia pływaka w zależności od obciążeń treningowych
☑ żywienie i suplementacja w dniu startu
☑ case study:
☑ redukcja tkanki tłuszczowej pływaka
☑ rekompozycja diety pływaka
☑ zwiększanie wartości energetycznej diety pływaka
 
DYSKUSJA
 
Termin szkolenia
 
Dzień:3 lipca 2016
Godzina: 10:17
Czas: 7 godzin

Cennik szkolenia
 
  • Studenci do 26 roku życia 290 zł
  • Doktoranci do 30 roku życia 290 zł
  • Pozostali 350 zł
     
Wszystkie podane kwoty są cenami brutto. Cena zawiera materiały szkoleniowe oraz poczęstunek.

Komentarze (0)

Brak komentarzy
powrót




copyright © 2012 Polskie Stowarzyszenie Dietetyków
design by fast4net