Szkolenia, warsztaty

16 maj 2016
Kurs przeznaczony jest dla osób chcących podnieść swoje kwalifikacje w zakresie 
żywienia sportowców ze szczególnym uwzględnieniem sportów wytrzymałościowych tj. biegi długodystansowe, kolarstwo oraz triathlon.
 
 
PROGRAM SZKOLENIA 
 
➡ CZĘŚĆ GŁÓWNA 
 
☑ Zapotrzebowanie energetyczne a okres treningowy. 
☑ Zapotrzebowanie energetyczne a wiek zawodnika. 
☑ Przydatność sport testerów w szacowaniu wysiłkowych wydatków energetycznych. 
 
☑ Węglowodany w sportach wytrzymałościowych. 
☑ Ładowanie węglowodanów (ang. carb- loading) przed zawodami. 
☑ Węglowodany przed, w trakcie i po wysiłku - jakie, kiedy, ile i w jakiej formie? 
 
☑ Metoda „Trenuj Nisko - Startuj Wysoko (ang. „Train Low - Compete High”) w praktyce. 
☑ Dieta wysokotłuszczowa w sportach wytrzymałościowych. 
☑ Optymalna masa ciała ilość w sportach wytrzymałościowych. 
 
☑ Nawodnienie w sportach wytrzymałościowych.
☑ Suplementy diety w sportach wytrzymałościowych (korzyści oraz wady).
☑ Rola białka i aminokwasów w treningu wytrzymałościowym. 
☑ Periodyzacja treningu i żywienia. 
 
➡ DODATKOWO 
 
W programie przewidzieliśmy także czas na pytania. Przez ponad godzinę będziesz miał 
okazję rozwiać swoje wszystkie wątpliwości. Jakub Czaja opowie także o swoich 
przygotowaniach żywieniowych do zawodów triathlonowych

Termin szkolenia
Dzień: 10 grudnia 2016
Godzina: 10:00
Czas: 7 godzin

Cennik szkolenia
  • Studenci do 26 roku życia 290 zł
  • Doktoranci do 30 roku życia 290 zł
  • Pozostali 350 zł
     
Wszystkie podane kwoty są cenami brutto. Cena zawiera materiały szkoleniowe oraz poczęstunek.

Komentarze (0)

Brak komentarzy
powrót




copyright © 2012 Polskie Stowarzyszenie Dietetyków
design by fast4net