Szkolenia, warsztaty
Szkolenie: "Zastosowanie dietetyki w terapii onkologicznej", 23.01.16, Katowice
17 styczeń 2016
Szkolenie pt. „Zastosowanie dietetyki w terapii onkologicznej" ma na celu zapoznanie uczestników z zasadami żywienia obowiązującymi zarówno w trakcie leczenia choroby nowotworowej, jak i po jego zakończeniu, co pozwoli na bardziej efektywną pracę dietetyka z pacjentem onkologicznym.
PROGRAM
Podstawowe informacje dotyczące chorób nowotworowych.
2. Wpływ żywności i żywienia na powstawanie nowotworów.
3. Witaminy a choroby nowotworowe - czy stosowanie witamin jest wskazane w prewencji chorób nowotworowych oraz w trakcie ich leczenia?
4. Żywienie w chorobie nowotworowej:
- najważniejsze mity dotyczące żywienia,
- zasady żywienia w zależności od stanu zdrowia pacjenta, stosowanego leczenia (chemioterapia, radioterapia, przeszczepienie komórek krwiotwórczych), występujących dolegliwości,
- zasady żywienia obowiązujące po zakończeniu leczenia,
- trudności z którymi może spotkać się dietetyk w trakcie pracy z pacjentem onkologicznym.
5. Najpopularniejsze diety alternatywne stosowane przez pacjentów:
- terapia Gersona,
- dieta dr Budwig,
- dieta dr Ewy Dąbrowskiej,
- inne.
6. Omówienie przykładowych przypadków oraz dyskusja.
Katowice
TERMIN
23 stycznia 2016 roku
ORGANIZATOR
Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej
REJESTRACJA
przez formularz na stronie organizatora www.szkoleniadietetyka.pl
OPŁATY
- studenci 250zł,
- doktoranci 270zł,
- pozostali 300zł
WIĘCEJ...



