SESJA PRAC WŁASNYCH
Poniżej znajdują się prace zakwalifikowane do wygłoszenia podczas IX Ogólnopolskiej Konferencji Dietetyki Congressus Dietetica. Przypominamy, że na konferencji musi być obecny przynajmniej jeden z autorów pracy. 

SESJA USTNA:


1.WSKAŹNIK BAI (BODY ADIPOSITY INDEX) W OCENIE ZAWARTOŚCI TKANKI TŁUSZCZOWEJ PACJENTA W GABINECIE DIETETYKA
Urszula Nasuta, Kacper Szewczyk
2. OCENA WPŁYWU PRZEDWYSIŁKOWEJ SUPLEMENTACJI KOFEINĄ W WYBRANEJ GRUPIE ZAWODNIKÓW JUDO – BADANIE PILOTAŻOWE
Krzysztof Durkalec-Michalski, Natalia Główka, Paulina Nowaczyk, Katarzyna Mendowska, Aleksandra Grygiel
3. UDZIAŁ Pór roku W KSZTAŁTOWANIU STĘŻEń RÓŻNYCH FORM WITAMINY D U OSóB OTYŁYCH
Marta Pelczyńska, Teresa Grzelak, Aniceta Ada Mikulska, Marcelina Sperling, Danuta Pupek-Musialik, Paweł Bogdański, Krystyna Czyżewska
4. POMIAR ODSETKA TKANKI TŁUSZCZOWEJ METODĄ BIOIMPEDANCJI ELEKTRYCZNEJ (BIA) U 10- i 11-LETICH DZIECI POWIATU POZNAŃSKIEGO
Klaudia Malikowska, Yuksel Ornal
5. WPŁYW CZYNNIKÓW SOCJODEMOGRAFICZNYCH NA NAWYKI ŻYWIENIOWE  DOTYCZĄCE SPOŻYWANIA NASION ROŚLIN STRĄCZKOWYCH
Katarzyna Skórska, Katarzyna Zabłocka-Słowińska, Halina Grajeta
6. ŻWIĄZEK POMIĘDZY JAKOŚCIĄ ŻYCIA A STANEM ODŻYWIENIA W POPULACJI SENIORÓW 75+
Joanna Łazorczyk, Agnieszka Guligowska, Tomasz Kostka
7. SYNCHRONIZACJA ZEGARA BIOLOGICZNEGO A ZABURZENIA METABOLICZNE
Mikulska Aniceta Ada, Grzelak Teresa, Pelczyńska Marta, Czyżewska Krystyna
 
 
SESJA POSTEROWA

1. WPŁYW SUPLEMENTACJI BIAŁKIEM SOJOWYM NA EKSPRESJĘ GENÓW KODUJĄCYCH RECEPTORY ESTROGENOWE (ESR1 I ESR2) W TKANKACH NOWOTWORÓW PIERSI – ANALIZA BIOINFORMATYCZNA DANYCH GEO
Wiktoria Kaczmarek, Alicja Biskowska, Agnieszka Kaufman-Szymczyk, Anna Klimczak-Bitner, Agata Szuławska-Mroczek, Katarzyna Lubecka
2. OCENA CZĘSTOŚCI SPOŻYCIA WYBRANYCH GRUP SPOŻYWCZYCH ORAZ WYRÓWNANIA METABOLICZNEGO U OSÓB CHORYCH NA CUKRZYCE TYPU 1 LECZONYCH PRZY POMOCY OSOBISTYM POMP INSULINOWYCH
Sabina Krzyżowska, Bartłomiej Matejko, Beata Kieć-Wilk, Maciej Małecki Tomasz Klupa
3. SPOSÓB  ŻYWIENIA BIEGACZY NA DYSTANSIE PÓŁMARATOŃSKIM
Milena Kobylińska,  Katarzyna Antosik, Katarzyna Kurowska, Agata Szalewska
4. OCENA SPOŻYCIA PŁYNÓW PRZEZ OSOBY POWYŻEJ 65 ROKU ŻYCIA
Wioleta Gabryś, Marta Karczewska
5. OCENA STANU ODŻYWIENIA I AKTYWNOŚCI FIZYCZNEJ PACJENTEK Z INSULINOOPORNOŚCIĄ W ASPEKCIE DIETOTERAPII
Katarzyna Kowalcze
6. ANALIZA ŚWIADOMOŚCI DZIEWCZĄT W WIEKU LICEALNYM NA TEMAT NIEBEZPIECZEŃSTWA WYSTĘPOWANIA ANOREKSJI PSYCHICZNEJ
Karolina Jachimowicz, Ilona Aleksandrowicz
7. ZWYCZAJE ŻYWIENIOWE WEGETARIAN UCZĘSZCZAJĄCYCH DO KLUBÓW FITNESS
Kamila Ślusarczyk, Małgorzata Parys, Monika Bronkowska
8. OCENA SPOSOBU ŻYWIENIA ORAZ ELEMENTÓW STYLU ŻYCIA PACJENTÓW Z PADACZKĄ
Kamila Kulesza, Monika Cyuńczyk, Jan Kochanowicz, Anna M. Witkowska
9. Suplementy diety dla biegaczy – świadomość i wyzwanie wyboru potencjalnego konsumenta
Jolanta Micor, Agnieszka Kaufman-Szymczyk, Katarzyna Lubecka
10. Stężenie 25-OH witaminy D a gospodarka wapniowa i masa kostna u pacjentów z wyrównaną chorobą tarczycy
Joanna Kowalska, Iwona Zieleń-Zynek, Barbara Zubelewicz-Szkodzińska
11. CZY STĘŻĘNIE OMENTYNY MOŻE BYĆ UŻYTECZNE W OCENIE POTENCJALNEGO STANU ZAPALNEGO ORAZ RYZYKA ZABURZEŃ UKŁADU SERCOWO-NACZYNIOWEGO U PACJENTEK Z PCO-S
Iwona Zieleń-Zynek, Joanna Kowalska, Barbara Zubelewicz-Szkodzińska
12. PORÓWNANIE WYDATKÓW ENERGETYCZNYCH PIŁKARZY I PIŁKAREK NOŻNYCH W TRAKCIE OFICJALNYCH SPOTKAŃ LIGOWYCH
Dobrowolski Hubert, Zarzeczny Paweł, Włodarek Dariusz, Karczemna Aleksandra
13. OCENA WIARYGODNOŚCI WHR (Waist to Hip Ratio)  ORAZ OBWODU PASA W OCENIE ZAWARTOŚCI TKANKI TŁUSZCZOWEJ TRZEWNEJ U PACJENTÓW Z NADMIERNĄ MASĄ CIAŁA 
Anna Maria Rychter, Alicja Ewa Ratajczak,  Agnieszka Zawada, Agnieszka Dobrowolska
14. PRZYDATNOŚĆ BAI (Body Adiposity Index) W OCENIE ZAWARTOŚCI TKANKI TŁUSZCZOWEJ U PACJENTÓW Z NADMIERNĄ MASĄ CIAŁA W PRAKTYCE DIETETYCZNEJ
Alicja Ewa Ratajczak, Anna Maria Rychter, Agnieszka Zawada, Agnieszka Dobrowolska
15. OCENA POZIOMU WIEDZY NA TEMAT TECHNIK ŁADOWANIA WĘGLOWODANÓW WŚRÓD BIEGACZY DŁUGODYSTANSOWYCH
Agnieszka Falborska, Emilia Korek
16. WPŁYW WYBRANYCH CZYNNIKÓW ŻYWIENIOWYCH I POZAŻYWIENIOWYCH NA ZAWARTOŚĆ I DYSTRYBUCJĘ TKANKI TŁUSZCZOWEJ WŚRÓD OSÓB Z PRAWIDŁOWĄ MASĄ CIAŁA
Katarzyna Pastusiak, Juliusz Przysławski, Paweł Bogdański
17. JAK POPRAWIĆ FUNKCJĘ JELIT W DWA TYGODNIE?
Honorata Mruk, Anna Wolska, Natalia Komorniak, Justyna Kikut, Anna Gudan, Ola Fryda, Damian Matyniak, Magda Popik, Maja Kaczmarek, Natalia Bajur, Monika Szewczyk, Paula Halecka, Dominika Maciejewska, Karolina Skonieczna-Żydecka, Ewa Stachowska
 
Kolejność prezentowanych prac jest losowa.

Pliki do pobrania:



copyright © 2012 Polskie Stowarzyszenie Dietetyków
design by fast4net