Szkolenia, warsztaty

21 sierpień 2014
Kurs przeznaczony jest dla osób chcących podjąć pracę na stanowisku dietetyka 
sportowego lub podnieść swoje kwalifikacje w zakresie dietetyki sportowej. 
Od uczestników szkolenia wymagana jest podstawowa znajomość zagadnień dietetyki.
 



PROGRAM
  •  Wydatki i potrzeby energetyczne sportowców, główne założenia diety sportowca.
  •  Metodyka ustalania zapotrzebowania energetycznego.
  •  Rola głównych makroskładników w diecie sportowca.
  •  Zasady żywienia sportowca w różnych okresach treningowych.
  •  Regulacja masy ciała w sporcie.
  •  Nawodnienie a zdolności wysiłkowe sportowców.
  •  Zasady nawodnienia przed, w trakcie oraz po treningu.
  •  Dieta a charakter wysiłku fizycznego.
  •  Zasady tworzenia planów żywienia dla sportowców.
  •  Rola badań wydolnościowych w procesie treningowym sportowca.
  •  Ocena stanu odżywienia.
DODATKOWO
1. Skuteczność suplementów przeznaczonych dla sportowców (podział, skuteczność, 
zastosowanie w praktyce).
2. Protokoły ładowania węglowodanami (carboloading, „szkoła szwedzka”).
3. Elementy dopingu i wspomaganie farmakologiczne w sporcie; problematyka 
zanieczyszczeń odżywek (SAA, prohormony, substancje niedozwolone w suplementach 
diety).
 
MIEJSCE
Warszawa
(dokładne miejsce zostanie podane po zapisach)
 
TERMIN
4 października 2014
sobota od 10.00 do 17.00

ORGANIZATORZY
dietetykasportowa.pl

REJESTRACJA
zgłoszenia imienne (imię, nazwisko, numer telefonu) należy przesyłać na adres
e-mail: kursy@dietetykasportowa.pl.
 
OPŁATY
koszt to 350zł
(udział, certyfikat, materiały, poczęstunek)

Więcej...


źródło:www.dietetykasportowa.pl

Komentarze (0)

Brak komentarzy
powrót




copyright © 2012 Polskie Stowarzyszenie Dietetyków
design by fast4net