Konferencje

19 sierpień 2016
Zapraszamy na Konferencję ‘YOUR DIET, YOUR HEALTH’, która odbędzie się 9 września 2016 r w hotelu Sofitel Victoria w Warszawie z okazji 30 zjazdu AOECS. Wykłady będą prowadzone w języku angielskim, ale tłumaczone symultanicznie na język polski dla wszystkich zainteresowanych.


PLAN
Program Konferencji


8:00 – 9:00   Rejestracja uczestników
9:15 – 9:30    Otwarcie Konferencji
9:30 – 10:10  Przepuszczalność jelitowa – jak bardzo gluten może wpływać na nasze zdrowie? – dr n. med. Maciej Hałasa, Katedra Fizjopatologii, Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
10:10 – 10:50 Łowcy mikrobów – w kierunku medycyny spersonalizowanej w celiakii – dr n. med. Wojciech Marlicz, Klinika Gastroenterologii, Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
10:50 – 11:00 Dyskusja
11:00 – 11:20  Przerwa kawowa
11:20 – 11:55  Gluten, dieta a choroby autoimmunologiczne – Małgorzata Desmond, Institute of Child Health, University College London, Klinika Padiatrii Centrum Zdrowia Dziecka, Una Medica
11:55 – 12:20 Prebiotyki i probiotyki jako składniki diety bezglutenowej – dr inż. Urszula Krupa-Kozak, Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności, Polska Akademia Nauk w Olsztynie
12:20 – 12:45 Bezglutenowe, zdrowe i odżywcze – naturalne produkty w diecie bezglutenowej – dr inż. Joanna Myszkowska-Ryciak, Katedra Dietetyki, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, SGGW
12:45 – 13:00 Dyskusja
13:00 – 14:00 Lunch w restauracji Kitchen Gallery
14:00 – 14:35 Dodatki do żywności bezglutenowej – bezpieczne i zdrowe? – dr inż. Joanna Rachtan-Janicka, Katedra Żywności Funkcjonalnej, Ekologicznej i Towaroznawstwa SGGW
14:35 – 15:00 Amarantus i quinoa – złoto Inków – dr inż. Danuta Gajewska, Katedra Dietetyki, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, SGGW
15:00 – 15:10 Dyskusja
15:10 – 15:30 Przerwa kawowa
15:30 – 16:00 C2H5OH a gluten – dr inż. Katarzyna Świąder, Katedra Żywności Funkcjonalnej, Ekologicznej i Towaroznawstwa SGGW
16:00 – 16:30 Prawo a gluten w praktyce – czy żywność bezglutenowa jest naprawdę bezpieczna? – Susanna Neuhold, Food Area National Manager, Italian Coeliac Association
16:30 – 16:50 Mąki naturalnie bezglutenowe – czy zawsze bezpieczne dla osób z celiakią? Perspektywa producenta
16:50 – 17:00 Dyskusja i wręczenie certyfikatów dla uczestników konferencji

Wykłady będą prowadzone w języku angielskim, ale tłumaczone symultanicznie na język polski dla wszystkich zainteresowanych.


MIEJSCE
Sofitel Victoria w Warszawie
 
TERMIN

9 września 2016 roku

ORGANIZATORZY
Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej

REJSTRACJA

Zgłoszenia na konferencję  przyjmowane pod adresem zgloszenia@celiakia.pl przez wypełnienie formularza zgłoszeniowego dostępnego na stronie

OPŁATY
opłata wynosi 290 zł

WIĘCEJ...




Komentarze (0)

Brak komentarzy
powrót




copyright © 2012 Polskie Stowarzyszenie Dietetyków
design by fast4net