Konferencje
Konferencja Naukowa " Chemoprewencyjne i kardioprotekcyjne właściwości warzyw, owoców i soków", 5.12.15, Kraków
24 sierpień 2015
Konferencja naukowa z cyklu -Nutraceutyki w zdrowiu i chorobie - „Chemoprewencyjne i kardioprotekcyjne właściwości warzyw, owoców i soków”.
PROGRAM
Sesja I Warzywa, owoce i soki aspekt odżywczy i technologiczny
1. Podstawowe wymagania dotyczące jakości handlowej i znakowania soków
2. Wartość odżywcza soków klarownych, mętnych oraz smoothie owocowych i warzywnych.
3. Prozdrowotne właściwości warzyw, owoców, soków i ich miejsce w zbilansowanej diecie – rola 4. dietetyka i lekarza w promocji spożycia
5. Fakty i mity na temat soków
Dyskusja
Sesja II Chemoprewencyjne i kardioprotekcyjnego składniki warzyw, owoców i
soków
1. Modulowanie metabolizmu komórek nowotworowych przez roślinne związki polifenolowe
2. Fitoskładniki warzyw, owoców i soków w prewencji nowotworów –w świetle aktualnych badań
3. Warzywa i owoce w profilaktyce chorób układu krążenia
4. Wybrane warzywa i owoce świata, ze szczególnym uwzględnieniem polskich (jagody goji, morwa indyjska, żurawina, aronia, jagoda kamczacka, jarmuż i
inne) oraz ich rola w profilaktyce chorób.
Dyskusja
Sesja III Sesja młodych naukowców ( prezentacja wyłonionych w konkursie referatów)
TERMIN
5 grudnia 2015 roku
MIEJSCE
Nowohuckie Centrum Kultury,
Al. Jana Pawła II 232,
31-913 Kraków
ORGANIZATORZY
NutriCenter
REJSTRACJA
przez formularz rejstracyjny tutaj
OPŁATY
Więcej...
Sesja I Warzywa, owoce i soki aspekt odżywczy i technologiczny
1. Podstawowe wymagania dotyczące jakości handlowej i znakowania soków
2. Wartość odżywcza soków klarownych, mętnych oraz smoothie owocowych i warzywnych.
3. Prozdrowotne właściwości warzyw, owoców, soków i ich miejsce w zbilansowanej diecie – rola 4. dietetyka i lekarza w promocji spożycia
5. Fakty i mity na temat soków
Dyskusja
Sesja II Chemoprewencyjne i kardioprotekcyjnego składniki warzyw, owoców i
soków
1. Modulowanie metabolizmu komórek nowotworowych przez roślinne związki polifenolowe
2. Fitoskładniki warzyw, owoców i soków w prewencji nowotworów –w świetle aktualnych badań
3. Warzywa i owoce w profilaktyce chorób układu krążenia
4. Wybrane warzywa i owoce świata, ze szczególnym uwzględnieniem polskich (jagody goji, morwa indyjska, żurawina, aronia, jagoda kamczacka, jarmuż i
inne) oraz ich rola w profilaktyce chorób.
Dyskusja
Sesja III Sesja młodych naukowców ( prezentacja wyłonionych w konkursie referatów)
TERMIN
5 grudnia 2015 roku
MIEJSCE
Nowohuckie Centrum Kultury,
Al. Jana Pawła II 232,
31-913 Kraków
ORGANIZATORZY
NutriCenter
REJSTRACJA
przez formularz rejstracyjny tutaj
OPŁATY
- Studenci/doktoranci 80 zł
- Lekarze, dietetycy 120zł
- Producenci żywności 200zł
Więcej...



