Konferencje

24 sierpień 2015
Konferencja naukowa z cyklu -Nutraceutyki w zdrowiu i chorobie - „Chemoprewencyjne i kardioprotekcyjne właściwości warzyw, owoców i soków”.
PROGRAM
Sesja I Warzywa, owoce i soki aspekt odżywczy i technologiczny

1. Podstawowe wymagania dotyczące jakości handlowej i  znakowania soków
2. Wartość odżywcza soków klarownych, mętnych oraz smoothie owocowych i warzywnych.
3. Prozdrowotne właściwości warzyw, owoców, soków i ich miejsce w zbilansowanej diecie – rola 4. dietetyka i lekarza w promocji spożycia
5. Fakty i mity na temat soków
Dyskusja

Sesja II Chemoprewencyjne i kardioprotekcyjnego składniki warzyw, owoców i
soków

1. Modulowanie metabolizmu komórek nowotworowych przez roślinne związki polifenolowe
2. Fitoskładniki warzyw,  owoców i soków w prewencji nowotworów –w świetle aktualnych badań
3. Warzywa i owoce w profilaktyce chorób układu krążenia
4. Wybrane warzywa i owoce świata, ze szczególnym uwzględnieniem polskich (jagody goji, morwa indyjska, żurawina, aronia, jagoda kamczacka, jarmuż i
inne) oraz ich rola w profilaktyce chorób.
Dyskusja

Sesja III Sesja młodych naukowców ( prezentacja wyłonionych w konkursie referatów)

TERMIN
5 grudnia 2015 roku

MIEJSCE
Nowohuckie Centrum Kultury,
Al. Jana Pawła II 232,
31-913 Kraków

ORGANIZATORZY
NutriCenter

REJSTRACJA
przez formularz rejstracyjny tutaj

OPŁATY
  • Studenci/doktoranci 80 zł
  • Lekarze, dietetycy 120zł
  • Producenci żywności 200zł

Więcej...

Komentarze (0)

Brak komentarzy
powrót




copyright © 2012 Polskie Stowarzyszenie Dietetyków
design by fast4net