Congressus Dietetica 2014

17 marzec 2014
Prof. dr hab. Józef Korczak-Kierownik Katedry Technologii Żywienia Człowieka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
 
Temat wykładu: Projekt badawczy: nowa żywność bioaktywna o zaprogramowanych właściwościach prozdrowotnych
Sesja: Żywność, a dietetyka, 04.04.2014r.
Prof. dr hab. Józef Korczak – Kierownik Katedry Technologii Żywienia Człowieka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu.
Zainteresowania naukowe związane są z naturalnymi przeciwutleniaczami i innymi bioaktywnymi składnikami żywności. Prowadzi wykłady z przedmiotów dotyczących technologii potraw w zakładach żywienia zbiorowego oraz w przemyśle żywności wygodnej na kierunkach studiów: Dietetyka, Technologia żywności i żywienie człowieka, oraz Towaroznawstwo.
Autor ponad 350 prac opublikowanych w czasopismach krajowych i zagranicznych, książkach i podręcznikach oraz materiałach konferencji krajowych i międzynarodowych. Kierownik projektu „Nowa żywność bioaktywna o zaprogramowanych właściwościach prozdrowotnych” realizowanego w Programie Operacyjnym Innowacyjna Gospodarka w latach 2010-2014.

Komentarze (0)

Brak komentarzy
powrót




copyright © 2012 Polskie Stowarzyszenie Dietetyków
design by fast4net