Komitet Naukowy
IV OGÓLNOPOLSKA KONFERENCJA DIETETYKI
Przewodniczący Komitetu Naukowego:
Skład Komitetu Naukowego:
Przewodniczący Komitetu Naukowego:
![]() |
Prof. dr hab. n. med. Leszek Czupryniak - Prezes Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego, Klinika Chorób Wewnętrznych i Dabetologii w Katedrze Pielęgniarstwa Klinicznego Uniwersytetu Medycznego w Łodzi |
Skład Komitetu Naukowego:
![]() |
Prof. dr hab. n. med. Jan Lubiński - Kierownik Zakładu Genetyki i Patomorfologii Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie oraz działającego przy tej uczelni Międzynarodowego Centrum Nowotworów Dziedzicznych |
![]() |
Prof. dr hab. inż. Tadeusz Trziszka – Prorektor Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, Kierownik Katedry Technologii Surowców Zwierzęcych i Zarządzania Jakością |
![]() |
Prof. Richard Mithen- Institute of Food Research (Norwich, UK), Leader of the Food and Health research programme |
![]() |
Prof. Dr hab. Zdzisława Libudzisz- Dyrektor Instytutu Technologii Fermentacji i Mikrobiologii oraz kierownik Zakładu Mikrobiologii Technicznej Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej |
![]() |
Prof. dr hab. Grażyna Cichosz- pracownik Katedry Mleczarstwa i Zarządzania Jakością na Wydziale Nauk o Żywności, Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego |
![]() |
Prof. dr hab. Józef Korczak- Kierownik Katedry Technologii Żywienia Człowieka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu |
![]() |
Prof. dr hab. n. med. Krystyna Fabianowska-Majewska- Prodziekan ds. Dydaktyki Wydziału Nauk o Zdrowiu, Kierownik Zakładu Chemii Biomedycznej Uniwersytetu Medycznego w Łodzi |
![]() |
Prof. dr hab. Jan Jeszka – Kierownik Katedry Higieny Żywienia Człowieka oraz Zakładu Dietetyki Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, Członek Zespołu Badawczego realizującego badania żywieniowe w projekcie Bioaktywna Żywność |
![]() |
Dr farm. Ewa Ignatowicz- Katedra Biochemii Farmaceutycznej Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu |
![]() |
Dr Paula Ravasco- Adiunkt Żywienia, Dietetyki i Żywienia Klinicznego, Główny Badacz w Instytucie Medycyny Molekularnej, Wydział Medycyny Uniwersytetu w Lizbonie |
![]() |
Dr n. med. Marek Kunecki- Kierownik Centrum Leczenia Żywieniowego w WSS im. M. Pirogowa w Łodzi |
![]() |
Dr inż. Adam Kuzdraliński- biotechnolog, mikrobiolog żywności, genetyk, pracownik naukowo-dydaktyczny Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie |
![]() |
Dr. inż. Tomasz Czernecki- dietetyk, wieloletni pracownik naukowo-dydatktyczny Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie |
![]() |
Dr n. med. Jarosław Szefel - Adiunkt Zakładu Propedeutyki Onkologii Wydziału Nauk o Zdrowiu Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego, specjalista chirurgii ogólnej i chirurgii onkologicznej |
![]() |
Dr n. med. Katarzyna Lubecka-Pietruszewska- Zakład Chemii Biomedycznej Uniwersytetu Medycznego w Łodzi |
![]() |
Dorota Kozłowska- Dyrektor ds. legislacji w Polskiej Federacji Producentów Żywności Związku Pracodawców |
![]() |
Dorota Balińska-Hajduk- Dyrektor Biura Kontroli Jakości Handlowej w Głównym Inspektoracie JHARS |
![]() |
Dorota Minta- Psycholog kliniczny |
![]() |
Małgorzata Fejfer- Katedra Higieny Żywienia Człowieka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, Członek Zespołu Badawczego realizującego badania żywieniowe w projekcie Bioaktywna Żywność |



